0. BBQ 2019

Hieronder volgen een aantal handige tips voor een perfect stukje vis van de barbecue. Koop de vis ook de dag dat je hem wilt grillen.Nu je een goeie verse vis hebt ga je deze niet te lang marineren, hooguit 3 uur en zeker geen nachtje in de koelkast. Vis gaat namelijk garen bij zure marinades en dat zou jammer zijn. Als de vis in de marinade ligt pak hem dan goed in. Marineren is het best geschikt voor de stevige vissoorten. De rest heeft genoeg aan een beetje peper, zout en een paar druppels citroensap.

Ook als de vis niet gemarineerd wordt hou hem dan ingepakt en in de koelkast totdat je gaat barbecueën.

De meest veilige en makkelijke manier om vis gaar te krijgen op de barbecue is verpakt in folie. Scheur een flink stuk folie af, groot genoeg om de hele vis in te kunnen pakken. Leg het stuk vis in het midden van de folie en leg daar de kruiden, citroen, zout en peper op. Sluit de folie helemaal om de vis. Zorg wel dat je hem open kan maken tijdens het barbecueën om te kijken of de vis gaar is. Plaats het pakketje in het midden van de brandende barbecue en gril 5-7 minuten aan beide zijden.

Een hele vis maar ook moten zalm, tonijn en zwaardvis kan je prima in een visklem of hamburger tang grillen, wel zo handig.

Vis kan je ook geweldig barbecueën op een plankje hout. Verschillende houtsoorten zorgen voor verschillende smaken en je hoeft niet bang te zijn dat je vis verbrandt.

De barbecue en het rooster moeten goed heet zijn en de kooltjes geven geen vlammen. Als je je hand zo’n 7 cm boven de gril niet langer dan 2 a 3 seconden boven de kooltjes kan houden dan zit je wat betreft temperatuur goed. Dat zegt echter nog niets over het rooster. Laat deze zeker een half uur goed opwarmen. Zorg dat het rooster niet te laag boven de kooltjes geplaatst is. Anders verbrand de huid te snel en is de vis nog niet gaar. Je moet dan blijven draaien om te voorkomen dat de buitenkant zwart wordt.

Heb je de vis op de barbecue, let dan goed op. Je moet de vis op tijd keren, dat wil zeggen, niet te vroeg maar zeker niet te laat. Als de vis nog vastgeplakt zit aan het rooster ben je te vroeg. je draait de vis de eerste keer als hij makkelijk loskomt van het rooster en als hij rondom wit wordt. Draai hem niet veel later om. Een vis is gauw te droog als je hem te lang laat liggen en dan is hij niet lekker meer. Heb je een barbecue met een deksel, leg de vis dan op het rooster en sluit het deksel en kijk niet eerder dan 3 minuten later.

De vis is gaar als hij ietsjes stevig aanvoelt, makkelijk loskomt met een vork en niet meer transparant is. Dit is bij een filet makkelijker te zien dan bij een complete vis. De meeste vissoorten zijn klaar na 5 tot 7 minuten grillen per kant, als je een complete vis gebruikt. Pas op dat je je vis niet te lang grilt, als hij iets te lang op de barbecue ligt is hij droog en verprutst.

bronvermelding: bbq-helden.nl






coquilles (per 100 g)

coquilles (per 100 g)

..

€4,65 Excl. BTW: €4,27

dorade (per stuk)

dorade (per stuk)

ongeveer 400g..

€5,60 Excl. BTW: €5,14

dorade culinair (per stuk)

dorade culinair (per stuk)

..

€7,95 Excl. BTW: €7,29

forel

forel

ongeveer 275 g..

€4,10 Excl. BTW: €3,76

gamba's met staart gemarineerd (per 100 g)

gamba's met staart gemarineerd (per 100 g)

..

€2,70 Excl. BTW: €2,48

garnalen (per spies)

garnalen (per spies)

..

€2,25 Excl. BTW: €2,06

makreel (per stuk)

makreel (per stuk)

..

€3,95 Excl. BTW: €3,62

regenboogforel

regenboogforel

ongeveer 500-700 gbeschikbaarheid vanaf mei..

€9,00 Excl. BTW: €8,26

roodbaars (1 kg)

roodbaars (1 kg)

..

€16,50 Excl. BTW: €15,14

tonijn (per spies)

tonijn (per spies)

..

€1,95 Excl. BTW: €1,79

Tonijn filet (150 gram)

Tonijn filet (150 gram)

..

€8,20 Excl. BTW: €7,52

tri-color (per spies)

tri-color (per spies)

..

€3,25 Excl. BTW: €2,98

witvis (per spies)

witvis (per spies)

..

€2,95 Excl. BTW: €2,71

zalm (per spies)

zalm (per spies)

..

€2,95 Excl. BTW: €2,71

zalm haas zv

zalm haas zv

ongeveer 200g..

€6,80 Excl. BTW: €6,24

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 20